11 Eylül 2010 Cumartesi

Fellah Koftesi


 
Malzemeler:
1 su bardagi ince bulgur
1 su bardagi sicak su
1/2 su bardagi un
1 tatli kasigi salca
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizibiber
Damak tadiniz miktarinca tuz

Yogurtlu sos icin:
1 Kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz,nane
Üstüne kızdırılmış tereyağı ve kırmızı toz biber 

Yapilisi:
Bulgur çukur bir kabın içine alınarak sıcak su ile ıslatılır. Bütün bulgur tanelerinin ıslanması için karıştırılır.
Çok fazla şişmesine izin vermeden un eklenir. Ardindan salça, baharatlar eklenir.Bulgur ve malzemeler iyice yoğurulur, eğer kıvamı çok katı olursa bir miktar soğuk su ilavesi yapılabilir. Kıvamı çok yumuşak olursa bir miktar daha un katılabilir.Yogurma islemi bitince; elimizi suyla ıslatarak fındık boyutunda parçalar alıp elimizde yuvarlayip,işaret parmağımızin ortası ile bastıralım.Yuvarlama islemi bittikten sonra,tencerede kaynattigimiz su ile koftelerimizi haslayalim.Eger koftelerimiz dagilmaz ise kavamini tutturmusuz demektir.Sogumus toplarimizin uzerine yogurtlu sosumuzu dokelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder